Back to the top

About

Et nyt navn har set dagens lys på den danske rockscene. Weal.

Og hvad er meningen så med det? Ligesom med så meget andet her i livet, er der også to sider af sandheden omkring Weal. To betydninger af navnet og et iboende modsætningsforhold. Weal er nemlig på den ene side et spørgsmål om at føle sig godt tilpas, mens det på den anden side er et hævet, rødt mærke på huden efter en syngende lussing. Og musikken rummer da også begge dele, når den bevæger sig fra det harmoniske og melodiske, til det mere alternative og støjende, fra det positive og opløftende, til det mere tungsindige og melankolske. Hos Weal er der dog altid lys for enden af tunnelen. Helt sort ser det ikke ud.

Selvom både musikken og konstellationen er helt ny, er det fem erfarne musikere, der står bag. Med fortid i danske bands som fx Bob Sacamano, The Binnacle List, Diva, Feng Sui og Sarcasm er det indenfor rockgenren, at de fem bandmedlemmer har slået deres folder. Drivkraften er og har altid været at komponere ny musik, og inspirationen er igennem tyve år hentet fra så forskellige navne som Weezer, The National, Death Cab For Cutie, Neil Young, Black Rebel Motorcycle Club, Beatles, Placebo, Mogwai og mange flere. (kom gerne med flere J)

First Of All er debutudspillet. En egenproduceret og selvudgivet EP med fire numre, som er klaret på 14 minutter, og som tydeligt tegner et billede af, hvor i vinterlandskabet Weals orange iglotelt i første omgang har slået lejr. Men hold øjne og ører åbne. For én regel gælder som dogme – hellere slå lejr end slå rod. Og der er allerede mere musik på vej.

Bandmedlemmer:      Peter Thielst Jessen: Vokal, guitar

Martin Niedziella Nørgaard: Guitar

Stephan Niedziella Nørgaard: Bas

Peter Forsberg Granhøj Nygaard: Trommer